Hotel Walram

Elke kamer is uniek en omarmt de eigenzinnigheid & historie van de oude gebouwen.

Recusandae
Delectus Eum
Page 1
Blanditiis Dicta
Consequatur Maiores Qui
Doloribus Dolores
Aut
Een Gesprek met Gastheer Georges
ONS VERHAAL

Bij Hotel Walram wordt u hartelijk begroet door de derde generatie hotelier Georges. In de jaren twintig van de vorige eeuw opende zijn grootvader als eerste in de familie een hotel in Valkenburg. Zijn zoon – de vader van Georges – kwam vast te zitten op zee [en in Duitsland] tijdens de Tweede Wereldoorlog en slaagde er uiteindelijk niet in om terug naar Nederland te komen om het hotel van zijn vader over te nemen. In 1940 kochten zijn zussen –  in plaats van hem – het familiebedrijf Hotel Walram. Na terugkomst van de oorlog kocht Georges vader een nieuw hotel genaamd Germania, dat vandaag de dag Hotel Walram is zoals we het nu kennen. De ouders van Georges veranderden eerst de hotelnaam in Germania-Walram, maar Georges koos er later voor om deze te veranderen in Hotel Walram. Na het afronden van zijn studie aan de Hoge Hotelschool in Maastricht in 1971, voegde Georges zich bij zijn familie in de hotellerie. Een paar jaar later nam Georges het familiebedrijf volledig over en ontdekte hij zijn liefde voor uitbreiden & verbouwen. In 1976 begon hij met verbouwen, in 1978 bouwde hij nog een verdieping op het bestaande hotel en in 1980 had hij het hotel uitgebreid tot 40 kamers. Georges is nooit gestopt met bouwen en creëren - tot op de dag van vandaag blijft hij zijn geliefde Hotel Walram vernieuwen.

1896
1896

Waar het begon

Eerste inschrijving KVK onder nummer 615

1923
1923

Hotel Germania

Grote verbouwing van het hotel van 1 naar 3 etages. De naam van het Hotel was toen Germania en nog niet in het bezit van de familie Laheij. Georges Laheij sr. bezat toen reeds een hotel in de Grote Straat in het centrum van Valkenburg, genaamd Hotel Walram.

1925
1940

Verkoop Hotel Germania

In 1940 kopen de zussen van Georges Laheij sr. Hotel Germania en gaven het de naam Walram-Germania. Hun broer zat op zee en werd verrast door de 2e Wereldoorlog. Hij werd gevangen genomen in een krijgsgevangenkamp in Bremen. In 1942 werd hij vroegtijdig vrijgelaten. Na zijn terugkeer in Nederland werd hij directeur in het hotel.

1971
1976

Georges jr. voegt zich bij het hotel

In 1976, na het afronden van zijn studie aan de Hoge Hotelschool in Maastricht, voegde Georges Laheij zich bij zijn familie in de hotellerie. De naam Germania verdween en het hotel werd Hotel Walram genoemd.

1978
1976-1980

Grote verbouwingen

De oude boerderij welke aan het hotel vastzat aan de Geulzijde werd totaal afgebroken en werd er een nieuwbouw geplaatst met nieuwe keukens, een privé woning en 32 kamers. Het totaal aantal kamers werd 80, allen voorzien van een eigen badkamer.

1980
1989/1990

De uitbreiding

In 1989 is een zwembad en eetzaal gebouwd en verdween de gehele tuin. In 1990 werd het pand 'wolhuis van Leent' aangekocht en op die plaats staat nu de karakterstieke 'rode blok' aan de voorzijde.

2001
2000-2015

Verdere uitbreiding

In 2000/2001 worden de panden Walramplein 33-35 verworven, welke in de jaren daarna verbouwd worden.

In de jaren 2007-2009 hebben tal van kleine verbouwingen plaatsgevonden en in 2014/2015 is er begonnen met de modernisatie van de kamers die in 1980 werden gebouwd.

2021
2021

De overstroming

Op 14 april 2021 werd Hotel Walram, net als de rest van het stadje Valkenburg, overvallen door een overstroming. Het richt een enorme ravage aan in het hotel. Het hotel wordt gesloten en grondig gerenoveerd.

2023
2023

Heropening & rebranding

Na de overstroming besloot Georges zijn geliefde Hotel Walram opnieuw te renoveren. Het gehele hotel is vernieuwd en heeft een volledige restyling en rebranding gekregen. Welkom in het nieuwe Hotel Walram, in de jaren twintig van de eenentwintigste eeuw.  

De familie van Georges is geen onbekende in de obstakels dat water met zich meebrengt – naast wat er tijdens de oorlog met zijn vader op zee is gebeurd, heeft de familie van Georges vele overstromingen doorstaan in Valkenburg. De grootste overwinning van Hotel Walram is de recente overstroming van 2021 Net als een scène uit de film Titanic dreven de bedden door de hotellobby en klommen gasten uit de ramen op de eerste verdieping! Na tragedie komt familie; de loyaliteit van het personeel van Hotel Walram is van onschatbare waarde voor Georges. Samen hebben ze Hotel Walram hersteld in zijn oude glorie. Met een complete rebranding, een betoverend nieuw interieur en een duurzame waterinstallatie is Hotel Walram in al zijn grandeur klaar voor de toekomst.

“All fairytales have obstacles... and a happily ever after.”

Faciliteiten

Wanneer u te gast bent bij Hotel Walram, is uw verblijf onze hoogste prioriteit. We bieden een uitgebreid aanbod aan moderne gemakken om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken!

uitnodigende bar in Art Deco stijl

knusse zithoek / leeshoek

privé parkeerterrein

beperkte plekken beschikbaar, niet op voorhand te reserveren

gezellige binnenplaats

gratis wifi

vernieuwd
binnenzwembad

schitterende ontbijtruimte

Stay in touch

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om als eerste te horen over geweldige aanbiedingen, nieuwe openingen en evenementen.